top of page
Verfkwast veeg

Anke

Anke is een veelzijdige kunstenares die haar woonplaats Schiedam op een kleurrijke en fantasierijke manier vertegenwoordigt. Als schilder, illustrator, auteur en tekendocent heeft ze een unieke manier om haar liefde voor kunst en creativiteit te delen met de wereld.

Anke van den Burg
Verf rondjes

Mijn kunstwerken zijn voor mij een manier om de wereld om me heen te vieren en mijn eigen innerlijke wereld tot uitdrukking te brengen. Als kunstenares streef ik altijd naar een vrolijke en levendige uitstraling in mijn werk. Ik hou ervan om te spelen met kleuren en vormen en ik geloof dat kunst de kracht heeft om de ziel te raken en de verbeelding te prikkelen.

De natuur is een bron van inspiratie voor mij. Elke dag trek ik erop uit met mijn trouwe teckel, en ik laat me betoveren door de schoonheid van de wereld om me heen. Het zachte ruisen van de bladeren, de kleurrijke bloemen, en de vrolijke liedjes van de vogels, het is allemaal een bron van inspiratie voor mijn kunstwerken.

Mijn boek 'Fantasiedieren' en het interactieve tekenspel 'Wat zal ik tekenen?' zijn bijvoorbeeld geboren uit deze dagelijkse ontdekkingstochten.

Ik hoop dat mijn kunstwerken de weelderige flora en fauna die me omringt weerspiegelen en dat ze de verbeelding van mijn publiek prikkelen. Daarnaast ben ik er trots op dat ik anderen kan inspireren om hun eigen creativiteit te ontdekken en te omarmen. Met 'Wat zal ik tekenen?' wil ik graag dat mensen de vreugde van tekenen en creëren ervaren en de magie van kunst in hun eigen leven brengen.

Kortom, mijn kunst is een viering van het leven, de natuur en de oneindige mogelijkheden van creativiteit. Ik nodig je uit om met mij mee te gaan op deze betoverende reis door mijn fantasierijke geest en te genieten van de kleurrijke en levendige wereld die ik probeer te creëren. 

bottom of page